Silvester 2018

Aj Vám sa zdá, že starý rok ubehol akosi prirýchlo a zrazu je tu nový ?
Ako ste sa lúčili s rokom 2017 Vy?
Ja som s rodinkou a s priateľom navštívila nádhernú Banskú Štiavnicu. Mali sme čo robiť, aby sme sa autom do Banskej Štiavnice vôbec dostali, pretože v noci riadne nasnežilo a cesty boli čerstvo pokryté novým snehom a neposypané. 
Musím súhlasiť s viacerými, že Banská Štiavnica je naozaj najkrajšia v zime. Navštívila som ju aj v lete a mám veľa spomienok aj na letnú Štiavnicu, ale zima je zima.
Naše prvé kroky smerovali do domu Maríny, kde skoro celý život aj žila. V roku 1846  jej venoval Andrej Sládkovič báseň, ktorá je dodnes najdlhšia ľúbostná báseň na svete. Nebudem Vám prezrádzať detaily výstavy, ale určite ak budete prechádzať cez Banskú Štiavnicu zastavte sa tam. Dajú sa vstupenky rezervovať aj cez internet.
Návšteva Kalvárie bola samozrejmosťou, ale absolvovali sme aj prechádzku okolo Počúvadla.
Na Silvestra sme si naplánovali výstup na vrch Paradajs, z ktorého je krásny výhľad na Banskú Štiavnicu, no bohužiaľ my sme sa výhľadu nedočkali, kvôli hmle, ktorá nám výhľad skazila. 
Na konci celkom náročného výstupu sme si na vrchu ale slávnostne otvorili za odmenu šampáňo. 
Večer nás v hoteli čakala Silvestrovská večera a v apartmáne zasa spoločenské hry, jednohubky s cesnakovou nátierkou a samozrejme dobré vínko.
So starým rokom sme sa rozlúčili v centre Banskej Štiavnice, priamo pri novom hrade. 
Prajem všetkým šťastný Nový rok, nech je pozitívnejší a úspešnejší ako ten predchádzajúci.





Kalvária


počúvadlo

čin,čin na vrchu Paradajs









Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Prirodzene autoritatívna s pozitívnym prístupom

16.7.2018